Atrium Vastgoedprojecten

Eduard IJdo

Leiden – 17 Monumentale appartementen
In het oude stadshart van Leiden staan aan de Oude Rijn 2 rijksmonumenten en 2 gemeentelijke monumenten die vroeger als boekdrukkerij zijn gebruikt. De monumentale panden lenen zich bij uitstek voor stijlvol wonen in een karaktervolle binnenstad met alle comfort van nieuwbouw.

Poppesteeg

Delft – Studio’s voor studenten en promovendi
In het centrum van Delft hebben we op de hoek van de Westvest en de Poppesteeg een studentenhuis ontwikkeld. Het gebouw heeft een kelder voor fietsen en laundry. Het hoge gebouwdeel bevat 24 studentenkamers en de architectuur daarvan sluit aan bij de wat formele architectuur van de appartementengebouwen aan de Westvest. De studio’s zijn in het gebouwdeel dat kleinschalig is van opzet. Deze architectuur vindt aansluiting bij de binnenstad. Het studentenhuis is zeer geliefd bij met name buitenlandse studenten. Het biedt veel meer luxe en comfort dat een willekeurig Delfts studentenkot.

IJsselhof

Rotterdam – IJsselhof
In de Rotterdamse deelgemeente Oud IJsselmonde hebben we in samenwerking met De Groene Groep 47 woningen gerealiseerd. We hebben ons bij het ontwerp laten inspireren door Amerikaanse architectuur. Door de stijlelementen te gebruiken van New England Style, maar de huizen volgens Nederlandse degelijkheid te metselen van baksteen, zijn er mooie, robuust ogende huizen met een aantrekkelijke uitstraling ontstaan. We hebben in totaal ca. 10 woningtypen ontworpen die tezamen voor een heel gevarieerd beeld zorgen. Dit geeft een fijne beleving van de wijk.

WDL8

Zoetermeer – WDL8
De Willem Dreeslaan in Zoetermeer is een ruime vierbaansweg die twee woonwijken van elkaar scheidt. Langs deze weg is begroeiing en in de brede berm die de woningen van de weg scheidt is ruimte voor bedrijfsbebouwing. Een prima zichtlocatie die om een aantrekkelijke en kleinschalige architectuur vraagt. Ik heb gekozen voor lichtgekleurde, genuanceerde gevelsteen en een niet bedrijfsmatige gevelindeling. Op deze wijze harmoniëren de gebouwen goed met de woonwijken en blijft de utalitaire uitstraling in stand.

Bedrijvenparken

Nederland 
In de voorbije jaren hebben we vier bedrijvenparken ontwikkeld. De opzet van de bedrijvenparken was steeds, dat het ook “park” zou moeten zijn en niet slechts een bedrijventerrein. Ik wilde een mooie omgeving creëren waar de gebruiker zich aangenaam thuis voelen en zich door groen omringd weet, tijdens zijn werk. Drie van de vier bedrijvenparken zijn ontwikkeld op voormalige, oude en sterk vervuilde bedrijfslocaties. Onze uitdaging was om door sanering en herinrichting een totaal ander en humaner werkklimaat te creëren. De bedrijfsgebouwen zijn functioneel en praktisch ingedeeld. Rond de bedrijfsgebouwen hebben we gras, bomen, hagen en borders aangelegd. Om dit ideaalbeeld ook in de toekomst te kunnen waarborgen hebben we ervoor gekozen om de twee grootste parken (De Sniep te Diemen en Touwbaan te Leiderdorp) zelf te beheren en het parkmanagement te verzorgen.

Garenmarkt

Leiden
Atrium Vastgoedontwikkelaars heeft ten behoeve van een inschrijving op een kavel in de binnenstad een ontwerp gemaakt voor vijf stadswoningen met wonen op de eerste verdieping en werken op de begane grond. Helaas hebben we op basis van het bod de kavel niet kunnen verwerven. Op basis van ontwerp was hoogstwaarschijnlijk wel ons voorstel gekozen. Ons ontwerp geeft een grote beleving en doet recht aan de plek.

Artsenlab

Leiden
In de voormalige HBS voor meisjes aan de Douzastraat te Leiden hebben we in opdracht van het Artsenlaboratorium een renovatie en herontwikkeling uitgevoerd. In het gebouw is een enigszins antroposofisch interieur gemaakt. De veelhoekige vormen en zachte pasteltinten zijn niet in het verlengde van het strenge exterieure architectuur, maar harmoniëren toch heel goed. Van de gebruikers krijgen we te horen: “Wat is dit toch een fijn pand om in te werken”.

Gemeentehuis

Warmond
Bij de openbare inschrijving op het voormalige gemeentehuis te Warmond kwamen we uit de bus met het beste bod en beste ontwerp. Prachtige seniorenwoning aan rustige lommerrijke laan met magnifiek uitzicht. De architectuur is geheel in overeenstemming met de locatie. Werkelijk een unieke beleving zoals het ontworpen ensemble passend is in haar omgeving.

Watervilla’s

Katwijk
Gelegen met de tuin en de woonkamer aan de Oude Rijn en het bedrijfsdeel aan de goed bereikbare Sandtlaan, zijn deze watervilla’s het beste van twee werelden. Zeer ruim en erg comfortabel, met een aantrekkelijke architectuur. Doordat we variaties in de kapvorm hebben gemaakt, ontstaat er een gevarieerd beeld terwijl alle woningen toch dezelfde plattegrond hebben.