pakasa

Pakasa: 10 luxe short stay appartementen in het hart van Leiden

In het historische centrum van Leiden, op 100 meter van de oude Burcht bevind zich Pakasa; tien luxe, full service appartementen. Exclusief voor short stay, variërend vanaf twee weken tot zes maanden. Een ideale uitvalsbasis voor werknemers vanuit het internationale bedrijfsleven. Initiatiefnemer Hans Bakker: ‘Iets vergelijkbaars van dit niveau vind je niet in Leiden.’

De panden gelegen tussen de Oude Rijn en de Koppenhinksteeg werden driehonderd jaar geleden gebruikt voor het rijpen van kazen. Deze werden op de aangrenzende Kaasmarkt gewogen en verhandeld. Twee jaar lang heeft de transformatie geduurt.

Bouwmeester Hans Bakker koos voor het behoud van zoveel mogelijk authentieke delen voor een monumentale sfeer en uitstraling. Daarnaast heeft hij elk individueel appartement voorzien van ongekende luxe, comfort en privacy.

pakasa-short-stay-appartement02

Restauratie

De oude Kaaspakhuizen zijn omgevormd tot tien luxe appartementen. Acht tweekamerappartementen van 50m2 en twee driekamerappartementen van 100m2.
Bakker: ‘Wat wil de kritische expat? Luxe, ruimte, bereikbaarheid, privacy en gemak. Ik heb daar op alle mogelijke manieren rekening mee gehouden.’

Alle tien de appartementen zijn compleet gemeubileerd en voorzien van een ruime kamer, keuken, eettafel, luxe badkamer, slaapkamer en een eigen buiten. De aankleding van zowel het appartement als de gemeenschappelijke ruimten ademen sfeer en huiselijkheid.

Hans Bakker: ‘Wie ver van huis is wil toch ergens ‘thuiskomen’. Alles is zo gemaakt dat het voelt als je eigen huis.

VIDEO